Veřejné prostory Prahy 10

Novinky

Novinky

Zahajujeme rekonstrukce Heroldových sadů

Zahajujeme rekonstrukce Heroldových sadů

V těchto dnes je ze strany městské části a za finanční podpory hl. m. Prahy zahajována rekonstrukce části parku Heroldovy sady v nákladu přes 9 mil. Kč. Jedná se o část za Vršovickým zámečkem ve směru k ulici Estonská. Navazující části parku byly ze stany městské části rekonstruovány již v minulosti.

Vlastní realizace je plánována na období od října 2016 do srpna 2017. Pro zajištění maximální kvality prací bude realizace po dobu zimních měsíců pozastavena. Vlastní rekonstrukce pak zahrnuje zejména rekonstrukci stávajících cest. Tedy změnu povrchu z asfaltu na mozaiku a mlat. Zároveň proběhne úprava rozložení cest v parku. Pro návštěvníky budou instalovány nové lavičky a odpadkové koše. Dojde k odstranění jednotlivých již provozně nebezpečných stromů a výsadbě stromů nových. Pro zajištění lepší péče o zeleň bude instalován závlahový systém. Z hlediska bezpečnosti návštěvníků parku pak též dojde k instalaci nového veřejného osvětlení.

Přes park vede významná pěší cesta propojující oblast od ulice Kodaňská do okolí ulice Moskevská. Naší snahou bude tento průchod zajistit po naprostou většino stavby. Zároveň se budeme snažit zajistit minimální dopady na okolí stavby. Přesto se za případná omezení či komplikace, která vyplynou z realizace stavby, omlouváme.

Ohodnotit článek:

Nehodnoceno
     Počet zobrazení (27850)      Komentáře ()

Loga a licence

Logo Veřejné prostory Prahy 10
Licence Creative Commons