Veřejné prostory Prahy 10

Novinky

Novinky

MČ Praha 10 staví novou mateřskou školu pro 168 dětí

Desátá městská část staví novou mateřskou školu, do které bude moci chodit až 168 dětí. Novostavba vzniká v Bajkalské ulici, stavební práce probíhají od letošního září. Mateřinka má být hotová v polovině roku 2023, bude mít šest tříd a tři objekty, z nichž jeden vznikne na místě bývalé školy.

V současné době probíhají zemní práce, následovat bude budování základů. Jeden pavilon školky bude stát na místě bývalého školského objektu. Ten obsahuje, s ohledem na dobu jeho výstavby, mimo jiné azbest, který bude ekologicky zlikvidovaný. Další dva pavilony (jeden hospodářský) vzniknou zcela nově.

„V současné době už si začínáme upřesňovat vybavení objektů a další podrobnosti. Projekt od začátku počítá se zahradou a altánem pro slavnosti, představení nebo dětská divadla. Chybět nebude ani velké oválné hřiště s oblíbenými herními prvky – skluzavkou, domečkem, pískovištěm, lodí a také mlhovištěm,“ vypočítává Olga Koumarová (ODS), radní pro investice a budovy základních a mateřských škol. "Velký důraz klademe také na zeleň v okolí školky. Počítáme s výsadbou listnatých i jehličnatých stromů a okrasnými keři, na okolní ploše bude trávník,“ doplňuje radní Koumarová.

Novostavbou v Bajkalské ulici desátá městská část navýší kapacitu svých předškolních zařízení, která je vzhledem k demografickému trendu dlouhodobě nedostatečná. Zároveň pokračuje v obnově materiálně technické základny škol a školek. „Zřizujeme 13 základních a 20 mateřských škol, které působí celkem ve 43 samostatných objektech. Jejich stáří se pohybuje mezi 45 a více než 100 lety, a technický stav naprosté většiny z nich tomu odpovídá,“ zdůrazňuje Olga Koumarová.  

Dodavatelem stavebních prací novostavby v Bajkalské ulici je konsorcium, jehož vedoucím společníkem je GEOSAN GROUP a.s, předpokládaná cena je 129 milionů korun bez DPH.

Ohodnotit článek:

Nehodnoceno
     Počet zobrazení (5458)      Komentáře ()

Tagy:

Loga a licence

Logo Veřejné prostory Prahy 10
Licence Creative Commons