Veřejné prostory Prahy 10

Novinky

Novinky

MČ Praha 10 přes prázdniny investovala 31 milionů Kč do oprav svých škol

MČ Praha 10 přes prázdniny intenzivně opravovala budovy a zázemí svých mateřských a základních škol. Stavební práce se dotkly celkem 21 škol a městská část na ně ze svého rozpočtu vynaložila 31 milionů korun. Do této oblasti bude Desítka masivně investovat i nadále: Letos zpracovala dlouhodobý záměr s názvem ´kompletní obnova materiálně technické základny MŠ a ZŠ´, předpokládaný objem nákladů je (v současných cenách) více než 1,7 miliardy korun na deset let.

Mateřinka Tuchorazská má opravené interiéry, stejně jako základní škola Brigádníků, kde dokonce vznikly dvě nové učebny. ZŠ Břečťanová se zase od září může pyšnit novou fasádou. „Z významných akcí bych ještě doplnila, že jsme zahájili rekonstrukci MŠ U Vršovického nádraží za více než 26 milionů korun. Kromě toho konkrétními kroky připravujeme očekávanou rekonstrukci ZŠ V Olšinách, zateplení ZŠ Nad Vodovodem, ZŠ Olešská, ZŠ Švehlova a rovněž zahájení výstavby kompletně nové MŠ Bajkalská,“ vypočítává Olga Koumarová (ODS), radní zodpovědná za investice a právě budovy základních a mateřských škol.

 

Desítka je zřizovatelem 13 základních a 20 mateřských škol, které působí celkem ve 40 samostatných objektech. „Jejich stáří se pohybuje mezi 45 a více než 100 lety, a technický stav naprosté většiny z nich tomu odpovídá. V podstatě na denním pořádku jsou v našich školách a školkách havárie zdravotně technické instalace, elektroinstalace a další poruchy,“ nezastírá Olga Koumarová.

 

Obnova materiálně technické základny škol je pro současné vedení městské části velkou prioritou, kterou chce řešit dlouhodobě a koncepčně. „V současné době máme zpracovaný podrobný plán rekonstrukcí do roku 2022 a zároveň dlouhodobý desetiletý záměr, v němž se počítá se stavebními pracemi ve všech školách,“ říká radní Koumarová, a připomíná materiál, jenž radnice představila v únoru tohoto roku (počítá s objemem nákladů – v současných cenách – více než 1,7 miliardy. „Věřím, že půjde o plán, který bude užitečný nejen pro naši, ale i pro jakoukoliv další koalici, doplňuje Olga Koumarová. 

Ohodnotit článek:

Nehodnoceno
     Počet zobrazení (5229)      Komentáře ()

Tagy:

Loga a licence

Logo Veřejné prostory Prahy 10
Licence Creative Commons