Veřejné prostory Prahy 10

Novinky

Novinky

Když se molekuly zvětší aneb Science festival Prahy 10 se 7. září vrací na Gutovku!

Chcete svým dětem zpříjemnit začátek školního roku a dokázat jim, že poznávání může být zábava? Vyražte s nimi tuto sobotu 7. září na Science festival, který pořádá městská část Praha 10 v parku Gutovka. Na malé i velké vědce tu čeká 25 interaktivních stanovišť, která nabídnou unikátní pohled na svět kolem nás a poodhalí tajemství přírody. Vstup na akci je bezplatný.

Autor: Michal Ezechel  /  Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Kultura, Gutovka

Jedním z hlavních taháků festivalu je vystoupení uznávaného vědce a popularizátora vědy Michaela Londesborougha. Tento úspěšný akademik, který dokáže i složité vědecké principy přiblížit širokému a dětskému publiku, tentokrát přinese zajímavý pohled na vědu. Jeho show má tentokrát titul „Když se molekuly zvětší“.

Byla by škoda přijít jen na toto vystoupení. Všech 25 stanovišť stojí za návštěvu. „Děti budou mít možnost sestavit a naprogramovat si vlastního robota, dozvědět se něco o paleontologii a každý, bez ohledu na věk, kdo má doma pokojovou rostlinu, jistě ocení zelenou pohotovost. Na té se dozví, jak zachránit květiny, které chřadnou. A to je jen stručná výseč toho, co na všechny návštěvníky čeká,“ říká místostarosta pro kulturu a sport Pavel Šutka.

Na festival loni zavítaly více než tři tisíce návštěvníků. Festival otevírá své brány v 10:00 a program končí v 18:00. „Science festival začíná být pojmem a poměrně stabilní položkou našeho desítkového kalendáře. Letos se koná už čtvrtý ročník a já věřím, že může být místem, kde ti nejmenší objeví nějaký svůj talent nebo vášeň, kterým pak třeba zasvětí studium a svůj profesní život. Je to skvělá akce. Všechny na ni srdečně zvu,“ dodává závěrem starosta Martin Valovič.

Praha 10 zve všechny na Science festival. Na malé i velké čeká den plný vědeckých záhad, zajímavých objevů a zábavných aktivit. Vstup je zdarma. Neváhejte a přijďte si užít první zářiovou sobotu na Gutovce ve znamení vědy!

Program akce, jednotlivá stanoviště a všechny informace týkající se vědecké události na Desítce se dozvíte na webu akce www.sciencefestival.cz.

Ohodnotit článek:

Nehodnoceno
     Počet zobrazení (237)      Komentáře ()

Tagy:

Loga a licence

Logo Veřejné prostory Prahy 10
Licence Creative Commons