Veřejné prostory Prahy 10

Novinky

Novinky

Jablíčkov otevírá novou pobočku ve Vršovicích

Rodinné a komunitní centrum Jablíčkov má skvělé zprávy pro všechny, na koho se nedostalo místo v obvykle plných kurzech pro děti i dospělé v Malešicích, nebo to má do Malešic daleko. Od letošního září nabízí část svých aktivit i v klubu Výdech na adrese Murmanská 15, hned u Kubánského náměstí, jehož prostory sdílí s vršovickým sborem Českobratrské církve evangelické. 

Autor: Michal Ezechel  /  Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Komunitní

V klubu Výdech najdete pestrou nabídku kurzů a aktivit pro všechny věkové kategorie. Pro rodiče s batolaty jsou připraveny oblíbené dopolední kombinované programy. Jejich lektorka a metodička centra Bára Dyrková prozradila, co všechno rodiče a děti na kurzech čeká: “Je to příležitost užít si společně strávený čas. Děti si vyzkouší různé aktivity zaměřené na rozvoj psychomotorických dovedností, třeba cvičení na míčích, s padákem a dalšími pomůckami, zpívání a hru na hudební nástroje, opičí dráhu, různé tvoření a mnoho dalšího. Rodiče ocení užitečné tipy na aktivity na doma a také prostor pro sdílení rodičovských radostí i starostí.”

Kurzy má ale Jablíčkov připravené i pro rodiče s nejmenšími miminky od 1 měsíce. Navštěvovat mohou kurz Miminkování, na kterém se rodiče naučí základy baby masáží, které miminku pomohou s bolavým bříškem nebo usínáním. Lektorka kurzu Kateřina Černá je dula a laktační poradkyně, která maminky podpoří v začátcích rodičovství a péči o miminko, například poradí s kojením, nošením dětí nebo uspáváním. 

Pro větší děti od 6 do 9 let nabízí Jablíčkov v pondělí odpoledne kroužek Hravé jógy, na kterém jsou poslední volná místa. Děti čeká protažení a vybití energie zábavnou formou, ale i relaxační a zklidňující aktivity.

Jablíčkov nezapomíná ani na dospělé, pro které má kurzy jógy a angličtiny. Jógu si můžete přijít zacvičit v pondělí ráno nebo ve čtvrtek po obědě. Pokud nemáte možnost hlídání, můžete využít lekce jógy pro rodiče s dětmi do 10 měsíců v pondělí od 14:00. 

Kromě těchto pravidelných kurzů bude Jablíčkov v pobočce nabízet i další jednorázové aktivity. Aktuální nabídku vždy najdete na webu Jablíčkova www.jablickov.cz, dotazy směřujte na mail info@jablickov.cz. A hlavně se přijďte podívat osobně, těšíme se na vás!

Ohodnotit článek:

Nehodnoceno
     Počet zobrazení (159)      Komentáře ()

Tagy:

Loga a licence

Logo Veřejné prostory Prahy 10
Licence Creative Commons