Veřejné prostory Prahy 10

Novinky

Novinky

Desítka vyčlení milion korun na podporu dobročinných projektů

Zásobník projektů – partnerství pro Desítku je otevřený všem aktivním a činorodým lidem, kteří chtějí zlepšit život v naší městské části. Na podporu projektů je z rozpočtu městské části vyčleněn jeden milion korun, přičemž maximální výše dotace na jeden projekt může být až padesát tisíc korun. Zásobník přijímá přihlášky od 2. do 16. dubna 2024. 

Do Zásobníku se lze přihlásit s jakýmkoli nápadem – ať už jde o zútulnění veřejného prostoru, příspěvek na organizování malé společenské, sportovní nebo kulturní akce. 

V loňském roce bylo podáno 44 přihlášek, o tři méně jich splnilo všechny podmínky a prošlo hodnocením. 32 projektů nakonec získalo podporu v celkové výši 785 tisíc korun. „Podobné množství projektů očekávám i letos. Posláním tohoto tradičního a populárního grantového programu je přinášet svěží vítr do veřejného prostoru. Jestli splňujete podmínky a vaše hlava je plná inovativních nápadů, jak udělat z Desítky ještě lepší místo pro život, kulturu a zábavu, teď máte příležitost zazářit,“ vyzývá místostarosta Radek Lojda.

Čím naplněnější zásobník bude, tím zajímavější projekty získají podporu. O vítězích se rozhodne 31. května. „Tato forma soutěžní participace umožňuje rezidentům vyladit si svou čtvrt přesně podle svých představ a potřeb. Přitom pomáhá posilovat místní komunitní vazby a navazuje na další participační projekty,“ dodává starosta Martin Valovič.

Přihlášky můžete podat prostřednictvím elektronické aplikace GRANTYS: 
https://www.praha10.grantys.cz/login a zároveň buď datovou schránkou, osobním předáním na podatelnu nebo poštovní službou. Všechny informace najdete na webu Praha 10.cz.

Ohodnotit článek:

Nehodnoceno
     Počet zobrazení (4212)      Komentáře ()

Tagy:

Loga a licence

Logo Veřejné prostory Prahy 10
Licence Creative Commons