Veřejné prostory Prahy 10

Novinky

Novinky

Desítka otevře všechny školky v pondělí 25. května

Mateřské školy, které zřizuje městská část Praha 10, obnoví svůj provoz v souladu s vládním doporučením od posledního květnového pondělí. Stane se tak po více než dvouměsíční přestávce vynucené epidemií koronaviru. Rozhodnutí radnice se týká všech třiceti školek.

„Naším zájmem bylo umožnit návrat dětí do školek v co nejbližším možném termínu. Myslím, že velká část rodičů od tohoto okamžiku očekává potřebné ulehčení své domácí či pracovní situace. Návrat k normálnímu fungování bude možná trochu složitější, ale mateřské školy to ve spolupráci s rodiči zvládnou,“ neobává se místostarosta pro školství David Kašpar (VLASTA/STAN).

Cestou do školky a před budovou bude třeba dbát na dodržení dvoumetrových odstupů, s výjimkou pro doprovod dítěte a členy společné domácnosti. Děti a pedagogičtí pracovníci nebudou muset v prostorách mateřské školy nosit roušky. Před prvním vstupem do školky musejí rodiče poskytnout písemné čestné prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění u dítěte. Formulář bude k dispozici na webových stránkách jednotlivých mateřských škol, stejně jako podrobnější informace o konkrétních hygienických a bezpečnostních opatřeních. 

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy připravilo manuál, kterým se bude provoz mateřských škol řídit. Je určen především ředitelům a pedagogickým pracovníkům a popisuje všechny podmínky provozu školky. Manuál v plném znění lze najít na stránkách ministerstva: http://www.msmt.cz/soubor-hygienickych-pokynu-pro-ms-zs-a-ss.

Ohodnotit článek:

Nehodnoceno
     Počet zobrazení (8954)      Komentáře ()

Loga a licence

Logo Veřejné prostory Prahy 10
Licence Creative Commons