Veřejné prostory Prahy 10

Novinky

Novinky

Praha 10 spouští soutěž Zásobník projektů i letos, podpoří projekty za 350 tisíc korun

Občané Prahy 10 dostanou i letos možnost získat peníze na své projekty. Začíná totiž už sedmý ročník soutěže Zásobník projektů – město na míru, na kterou letos Praha 10 vyčlenila 350 tisíc korun. 

„Chceme podporovat nápady, které zlepšují život na Desítce. Každý, kdo takový nápad má, se může do soutěže přihlásit, a když uspěje, získá od nás peníze na jeho realizaci. I touto soutěží dáváme najevo, že si aktivních lidí v naší městské části vážíme a chceme jim pomoci,“ říká místostarosta Radek Lojda (TOP 09).
 
Soutěž Zásobník projektů – město na míru se uskuteční letos už posedmé, pravidla zůstávají stejná. Zúčastnit se může kdokoliv, s jakýmkoliv návrhem, který se vztahuje k veřejnému prostoru nebo ke společenským aktivitám na území Prahy 10.
 
„Může se jednat o jednorázové akce i akce dlouhodobého charakteru. Podmínkou však je, že aktivity společenského charakteru musí být přístupny všem občanům Prahy 10. Vítězné návrhy a realizace mohou být ze strany radnice oceněny úhradou nákladů až do plné výše,“ vysvětluje Radek Lojda.

Podpora projektů, které organizují sai obyvatelé
Soutěž „Zásobník projektů – město na míru“  startuje 3. dubna 2018; odevzdání přihlášek je možné do 4. května 2018, do 12:00 hod.
 
„Zásobník projektů – město na míru“ nabízí příležitost podpořit menší projekty, které mohou vymyslet a zorganizovat sami obyvatelé, kteří mají zájem upravit veřejný prostor, či zlepšit kvalitu života obyvatel MČ Praha 10 pořádáním kulturních, společenských, sportovních nebo volnočasových aktivit, bez nutnosti sdružovat se v oficiálních spolcích.
 
V šestém ročníku soutěže byla podpořena řada zajímavých projektů, mj. druhý ročník projektu kulturních večerů v architektonické památce Husův sbor pod názvem „Jako Fénix – setkávání s poezií, výtvarnem a hudbou“, další rozšíření naučné stezky „Zahrada ve městě“ , retrospektivní výstava kreslených vtipů Pavla Kantorka v Malešickém parku či lokální sousedská slavnost v rámci celonárodní události Zažít město jinak určená pro celou rodinu s názvem „Sousedská slavnost Zažít město jinak Mexická/Bulharská“.
 
Více informací na www.praha10.cz v sekci „Akce a projekty“.

Ohodnotit článek:

Nehodnoceno
     Počet zobrazení (15939)      Komentáře ()

Tagy:

Loga a licence

Logo Veřejné prostory Prahy 10
Licence Creative Commons