Veřejné prostory Prahy 10

Novinky

Novinky

Praha 10 rozšiřuje projekt Aktivní město. Na nákup knih přispěje i prvňáčkům

Praha 10 rozšiřuje projekt Aktivní město. Na nákup knih přispěje i prvňáčkům

I v letošním školním roce se Praha 10 rozhodla pokračovat v úspěšném projektu na podporu čtenářské gramotnosti. Stejně jako loni přispěje každému dítěti s trvalým pobytem v městské části pěti sty korunami na nákup knih. 

Po úspěchu loňského pilotního projektu jsme se rozhodli na něj letos navázat a na základě žádostí mnoha rodičů ho navíc rozšířit také o předškoláky, prvňáky a druháky,“ říká radní pro oblast školství Ondřej Počarovský. 

První ročník cílil pouze na děti od třetích do devátých tříd. Zájem veřejnosti ale přiměl Prahu 10 upravit podmínky tak, aby se týkal všech dětí, které začínají číst. 

My nechceme rozdávat nesmyslné dárky, naším cílem je podporovat děti ve čtení. Vztah k četbě buduje škola, rodina. To, co můžeme udělat jako městská část, je umožnit všem dětem jít do knihkupectví a vybrat si knížku, jakou si přejí. Jen tak, pro radost. K vlastním knížkám mívají i děti vztah a to je přesně to, co chceme podpořit,“ říká Ondřej Počarovský. 

Systém, kterým děti příspěvek na knihu dostanou, je stejný jako v loňském roce. Rodič, jehož dítě má trvalý pobyt v Praze 10, se zaregistruje na stránkách www.aktivnimesto.cz do aplikace Aktivní město. Každá žádost následně projde ověřením údajů, do několika dnů pak žadateli přijde e-mail s poukázkou na 500 korun. Operátorem programu je společnost Up Česká republika.  

Stejně jako v loňském roce se s námi do projektu zapojí celá řada knihkupců. Nejen velké knižní domy jako Neoluxor, Knihy Dobrovský, ale také tradiční Vršovické knihkupectví a řada dalších menších knihkupců z Prahy 10,“ říká Ondřej Počarovský s tím, že úplný seznam provozoven, kde je možné poukázku uplatnit, naleznou lidé rovněž ve svém profilu v aplikaci Aktivní město.

Ohodnotit článek:

Nehodnoceno
     Počet zobrazení (12063)      Komentáře ()

Tagy:

Loga a licence

Logo Veřejné prostory Prahy 10
Licence Creative Commons