Veřejné prostory Prahy 10

Novinky

Novinky

Farmářské trhy na Kubáni mají nového provozovatele

Farmářské trhy na Kubáni mají nového provozovatele

Po dlouhodobé nespokojenosti veřejnosti vypověděla na konci loňského roku městská část Praha 10 smlouvu společnosti PRAHA 10 -  Majetková, a. s., která zajišťovala v posledních letech konání Farmářských trhů na Kubánském náměstí. 

Rada městské části proto dnes na svém zasedání vybrala nového provozovatele, spolek Archetyp, který trhy provozoval v letech 2010 až 2011.

„Od staronového provozovatele farmářských trhů si slibujeme hlavně jejich oživení a pestrost nabízených produktů. Chceme, aby se vrátila oblíbenost trhů na Kubáni mezi místní lidi. Novou sezónu zahájíme v sobotu 30. března 2019. Na všechny návštěvníky se těšíme,” uvedla 1. místostarostka Jana Komrsková (Piráti).

Hodnotící komise řešila především návrh celkové koncepce farmářských trhů, rozsah a skladbu sortimentu, doprovodný program a zkušenosti s pořádáním obdobných akcí. Na základě obsahu předložených nabídek a nejvyššího počtu hodnocení byl pak vybrán spolek Archetyp.

„Naším cílem je, aby farmářské trhy byly nejen prodejním místem, ale hlavně i prostorem pro setkání, odpočinek a trávení volného času. Jsme proto rádi, že nový provozovatel bude na trzích pořádat zajímavé akce a bude také dbát na ekologii a kvalitu nabízených potravin,“ uvedl místostarosta pro kulturu David Kašpar (VLASTA).

Farmářské trhy budou v provozu až do 15. listopadu 2019 a dále v průběhu prosince jako vánoční trhy. Veřejnosti budou trhy přístupné každé úterý, čtvrtek (9.00 – 18.00 hodin) a v sobotu (9.00 – 14.00 hodin). Nová sezóna bude zahájen jarní slavností v sobotu 30. března 2019, kde bude připraven hudební program včetně masek, kostýmů a rekvizit. Připraveny budou dílny pro děti a rodiče, ukázka řemesel a mnoho dalšího. Doprovodný program startuje v 10.00 hodin.

Ohodnotit článek:

Nehodnoceno
     Počet zobrazení (11027)      Komentáře ()

Tagy:

Loga a licence

Logo Veřejné prostory Prahy 10
Licence Creative Commons