Veřejné prostory Prahy 10

Novinky

Novinky

Ze života MP Praha 10: Pomoc u nehod i sběr jehel

Ze života MP Praha 10: Pomoc u nehod i sběr jehel

Strážníci Prahy 10 zažili perný měsíc. Kromě běžných zákroků a úkonů zaznamenali také několik zajímavých situací a akcí, ze kterých jsme společně vybrali to nejzajímavější.

- Dne 29. 4. si hlídka strážníků v ulici Limuzská všimla ležící zraněné ženy na vozovce. Kolem stojící lidé sdělili strážníkům, že byla žena sražena osobním automobilem na přechodu pro chodce. Žena se nacházela v bezvědomí a krvácela z hlavy. Hlídka okamžitě začala zajišťovat životní funkce, fixovat páteř, zastavovat krvácení a postupovat podle instrukcí z linky 155. Po 6 minutách na místo dorazila záchranná služba, následně strážníci okamžitě začali na místě zajišťovat svědky události. Následně byly informace poskytnuty hlídce státní policie.

- Dne 26. 4. za fotbalovým stadionem Eden spatřila hlídka strážníků přebíhat muže kolejiště ve chvíli, kdy tudy projížděl vlak. Ten ho srazil a odmrštil. Muž ležel asi 10 metrů od kolejiště a nejevil známky života. Následně byla poskytnuta součinnost všem záchranným složkám, které na místo dorazily.

- Dne 22. 4. 2016 v době od 9:00 hod. do 15:00 hod. proběhla na Praze 10 akce "Jehla" za účasti 2 strážníků z OŘ MP 10. Bylo zkontrolováno 26 dětských hřišť. V ulici Slovenská cca 15 metrů od hřiště nalezeny dvě injekční stříkačky s jehlami.

- Dne 29. 4. 2016 v době od 09:00 hod. do 15:00 hod. proběhla na Praze 10 druhá akce "JEHLA - bezpečná a čistá pískoviště", zaměřená na sběr injekčních stříkaček a jehel z dětských hřišť a pískovišť. Bylo zkontrolováno 15 dětských hřišť. 

- V tomto roce strážníci z OŘ MP Praha 10 nalezli celkem 67 injekčních stříkaček, které byly následně předány k odborné likvidaci.

Ohodnotit článek:

Nehodnoceno
     Počet zobrazení (17103)      Komentáře ()

Tagy:

Loga a licence

Logo Veřejné prostory Prahy 10
Licence Creative Commons